Corall.se

I en marknadsföringsvärld

Vikten av ett vackert kontor

Något som blir allt vanligare är att företag lägger i höga växlar på att imponera på sina kunder genom att visa upp sig i snygga, moderna kontorslokaler, men ett snyggt kontor har fler fördelar än så – att ha ett snyggt kontor gör nämligen också företagets anställda mer nöjda och får dem att trivas.

”Med genomtänkt planlösning och interiör kan man skapa sociala kontaktytor som ger både bättre sammanhållning och trivsel på jobbet. Det ökar produktiviteten” läs mer här.

kontor-peppSom citatet avslöjar kan man med hjälp av inredningen på ett kontor göra att sina anställda trivs bättre. Men då gäller det också att hålla kontoret fint, och som tur är finns flertalet företag som ägnar sig åt lokalvård av just kontorsytor, och en sådan är Kundia. På sin hemsida, som hittas på adressen http://kundia.com/lokalvard/kontorsstadning/, skriver man till exempel att man dessutom skapar skräddarsydda lösningar för varje kontor man tar sig an – något som gör att man kan vara säker på att lokalvården blir utförd på rätt sätt som passar för just din typ av verksamhet. Och med tanke på att ett snyggt och prydligt kontor rent av kan vara guld värt, kan det vara en god idé att också lägga lite krut på städningen och också vilka material man väljer att inreda med. Något som till exempel Expressen tipsar om är att gärna välja lokal med stora fönster och öppna ytor som man sedan inreder med konstverk och naturmaterial i till exempel trä. Enligt en avhandling är det nämligen dessa småsaker som faktiskt gör att de anställda mår bra, trivs på sin arbetsplats och på så vis även ökar sin produktivitet i arbetet de utför. Något som forskaren och författaren bakom avhandlingen, Christina Bodin Danielsson, säger till Sveriges Radio är att de anställda även genom sina kontorslokaler faktiskt också tycker bättre om sin arbetsgivare när de känner att det finns omsorg om detaljerna – något som också gör de anställda mer om sig och kring sig.