Corall.se

I en marknadsföringsvärld

tröttnade och startade eget

När det kommer till telekombranschen så är det en bransch som många valt att acceptera för de dyra kostnaderna. Men några som fick nog var syskonparet som tog tillfället i akt och startade upp ett eget telekomföretag där de kör med öppna kort för att kunder inte ska bli lurade.

I en artikel från Expressen går det att läsa om syskonparet Lisa och John Axelberg som fick nog och startade uppett eget företag. Och det är inte inom vilken bransch som helst utan i den stentuffa telekombranschen där de måste tampas med många stora jättar. Telekombranschen är den bransch som får flest klagomål till Konsumentverket, och det ville dem göra något åt genom att starta en motpol.

Ville erbjuda en lösning

3167021-good-better-best-signpost-representing-ratings-and-improvementsUpprinnelsen till detta var att Lisa trodde sig teckna det abonnemang som hade marknadens billigaste, men när fakturan kom så visade det sig att den var otroligt dyr. Sedan var det brorsan som såg en annons att man på Telias nät kunde köpa in sig och då fanns det inget som stod i dras väg. Modet fanns och även om det inte fanns pengar så kunde de få ett kapital från ett riskkapitalbolag och sedan i våras har företaget Fello varit verksamt. Efter att Breakit skrev en artikel och med bra marknadsföring har syskonparet se att det börjar rulla framåt och att kunderna verkar vilja byta abonnemang. Lite kan det kännas som att detta är en trend man kan se, då det finns även elbolag som säger sig stå på kundens sida och vara helt transparenta. Kanske är detta framtiden?

Att starta eget

Har du själv en bra affärsidé? Härligt! Men, tänk på att först ha koll och kontroll på din egen privatekonomi då du vill ah så mycket balans som möjligt. Att låna pengar för att komma i fas eller att samla sina lån är en bra början på kontroll, sen är det viktigt att du tänker långsiktigt och att du vågar be om hjälp – och har en sund inställning där du vill dina konsumenter det bästa. Då kan du lyckas lika bra som Lisa och John.