Corall.se

I en marknadsföringsvärld

Skapa en kraftfull logotype

– Jag har alltid tänkt att jag ville göra något varje dag, ungefär som killen som tog ett foto av sig själv en gång om dagen. Så därför avsätter jag en timme varje dag till att göra om en logotyp, i stället för att gå till gymmet.”

Att jobba med att skapa logotyper är ett väldigt kreativt jobb, samtidigt som att det är ett väldigt viktigt jobb. En logotyp är nämligen en väldigt viktig del i ett företags grafiska profil. En logotype kan nämligen vara helt avgörande för hur dina framtida kunder ser på ditt företag. Den är en självklar del av varumärket och är en viktig del för attraktionskraften för den vara/tjänst du erbjuder dina kunder.

Hur ska en logotype se ut?

En logotyp ska alltid vara väldigt tydlig och lätt att uppfatta. Den ska ge positiva associationer och vara lätt att känna igen, det vill säga att den ska vara starkt förknippad med varumärket. Den ska även kunna fungera väl i företagets marknadsföring, oavsett vilken typ av marknadsföring det är man använder. Om man exempelvis vill använda sig av att loggan på webbplatsen, till skyltningar eller trycksaker. Trycksaker finns här om du vill beställa hem produkter med ditt företags logotype på.

Tips för dig som vill skapa en logotype

  • Ta gärna hjälp av någon professionell person som jobbar med just framtagande av grafiska profiler och logotyper
  • Våga ta ut svängarna, men kom ihåg att en logotype aldrig ska vara överdriven, utan snygg och stilren
  • Försök att vara unik och egen, stick ut bland dina konkurrenter