Corall.se

I en marknadsföringsvärld

Marknadsför dig själv online

Vi lever i en tid då det viktigaste inte är att marknadsföra olika företag – utan sig själv, som person. Detta både vad gäller privat och för arbete, eftersom allt en gör går att hitta på internet.

Hur är din sociala nätnärvaro?

Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn med mera. Alla dessa sociala medier gör att vi alltid måste tänka på hur vi ser ut och hur twitter-icons-vectorvi presenterar oss. Visst går det att inte använda dessa tjänster, det finns många som inte hör det – men majoriteten har ett av dessa konton – och har man det ska man komma ihåg att de fungerar som en presentation av dig utåt.

Främst är ju så klart detta viktigt när det kommer till arbetslivet. Om du söker ett jobb ska du komma ihåg att över hälften av arbetsgivarna Googlar ditt namn innan de bestämmer sig för att rekrytera dig eller inte. Har du då partybilder och en Twitter full av svordomar kan du inte räkna med att få deras förtroende. Vad som syns på Google är alltså otroligt viktigt när man söker på dig. Detta har även Svenska Dagbladets Näringsliv skrivit om, i en artikel med rubriken “så fixar du till dig på nätet” där fokus är just att vara snyggt marknadsförd på nätet. Glöm inte allt det andra dock, det är fortfarande viktigt att ha visitkort och komma rakryggad och trevlig till mötet med den eventuella chefen. På Johnlook Malmö kan du ordna visitkort och få till snygga visitkort, där kan du även addera adressen till dina nätprofiler, som till Twitter eller LinkedIn.

Extra viktigt är det så klart också att ha en bra LinkedIn profil, eftersom det är den sociala medieplattformen med fokus på jobb. Det finns dock saker att ha i åtanke när du skapar din LinkedIn-profil, exempelvis ska du skippa skryt och inte försöka “stalka” chefer och lägga till folk du inte känner. Du kan få jobb med LinkedIn – om du använder den på rätt sätt. Mer om detta kan du läsa i denna artikel från Göteborgs Posten.