Corall.se

I en marknadsföringsvärld

Förkylningstider på arbetsplatser kräver god hygien

Förkylningstiderna är här till mångas fasa. Det hostas och snörvlas hemma, på tunnelbanan och på arbetsplatsen. Det är viktigt att det finns städmaterial och hygienartiklar på arbetsplatserna för att bakterier och virus inte ska spridas, och att alla tar sitt ansvar.

Det är egentligen bara en tidsfråga innan just du blir sjuk – om du inte är stennoga med hygienen. Håll dina saker rena och fria från bakterier, tvättar händer och hosta eller nys inte rakt ut. På https://kontorsshop.se/stad-och-hygien finns de produkter som behövs för att hålla kontoret rent och fräscht.

På arbetsplatsen efter ledighet drar förkylningarna igång

Det är ganska logiskt ändå att förkylningarna drar igång direkt efter ledigheter, när alla möts igen på arbetsplatser. Just nu är en sådan period. När vi vistas inomhus och interagerar med flera personer så tar epidemierna fart, skriver Aftonbladet i en artikel. Smittspridningen tar även fart när luften är fuktig, vilket den är i större del när det blir vinter.

Rengör detta för att slippa bli förkyld

Det är alltså desto viktigare att hålla dina saker rena, inte sprida dina egna baciller och hålla det allmänt rent på gemensamma utrymmen, som arbetsplatsen. Rengör mobiltelefonen, den kan vara lika smutsig som en toalettstol, skriver Expressen. Tvätta händerna noga hela tiden, och använd handsprit. Handsprit är även bar för att torka av prylar med ibland. Rengör telefonen ca en gång i veckan med sprit av något slag, men mobilskalet bör du rengöra varje dag. Se till att torka av handtag och liknande på jobbet regelbundet med sprit, det bästa är om alla hjälps åt. Och om det är någon, eller du, som blir riktigt sjuk – Stanna hemma och sprid inte dina bakterier!

Såhär säger doktorn

I en artikel från Sveriges Radio ges tips från en läkare kring förkylningstider. Råden är i princip desamma som redan getts. Men han lyfter fram att huskurer som ingefärsteer och liknande inte fungerar mot förkylningar, men kan ha lindrande verkan. Det är dock viktigt stärka sin kropp med vitaminer, mineraler, sömn och träning, men bara när du är frisk såklart. Och blir du sjuk, var hemma och gå inte tillbaks till jobbet för tidigt.