Corall.se

I en marknadsföringsvärld

Chefer behöver även ta hand om sig själva

Vad finns det för utmaningar med att vara chef och hur kan du tackla dessa?

Som chef ska du inte bara hålla koll på siffror och nyckeltal, dina medarbetares hälsa och din egen chefs förväntningar – du ska hinna ta hand om dig själv också.

Att vara senior chef och ledare

Vill du bli ännu bättre som chef och ledare? Då kan en managementutbildning vara något för dig. Det är en utbildning med 360°perspektiv för dig som senior chef och ledare. Det ger dig ett helhetsperspektiv på verksamheten och viktiga verktyg och fördjupade kunskaper.

Det är viktigt att inte bara lyssna till medarbetarna och vara närvarande samt tydlig som ledare och chef. Det är minst lika viktigt att ta sig tiden att lyssna till sig själv och sin kropp. Även den stresstålige har ett tak, som nås så småningom om du inte tar det lugnt då och då.

I en artikel i SVT går det att läsa om hur chefen är hårdast utsatt för stress när det kommer till att vara ständigt tillgänglig. Den moderna tekniken är underbar på många sätt, de flesta, men när det kommer till att få koppla av och inte nås, så är den farlig. Det handlar framförallt om samtal och mail som hela tiden inkommer och som man som chef måste sätta tydliga gränser för, efter en viss tid eller på helgen kanske man inte svarar på mail eller telefonsamtal och så vidare.

Det är viktigt att inte värdera sig själv utifrån hur du själv presterar utan att du tycker om dig själv även efter en dålig eller jobbig dag:

Då är det lätt att tappa respekt för sin egen person när det inte går att prestera lika mycket som vanligt, till exempel vid sjukdom eller en livskrisVårdguiden 1177